Cara Nak Buat Aiskrim Jagung Gebu

Pukul kesemua bahan A hingga berkrim dan gebu. Gaul hingga rata dan bersalut.


Cara Buat Aiskrim Vanila Homemade Guna Blender Sedap Gebu Macam Yang Beli

Bakar pada suhu 150c selama 30 minit.

. Pastikan badam dibakar terlebih dahulu. Kemudian canai dan bentukkan adunan menjadi bulat. Sudukan campuran cornflakes tadi ke dalam cawan kertas.

Masukkan bahan B dan kacau hingga menjadi doh. Sejukkan biskut dan celupkan ke dalam coklat masakan yang telah di cairkan. Cairkan buttercup dengan gula perang dalam kualiBila dah cair tutup api.

Jika nak tambah buah-buahan kering atau hirisan badam pun boelh. Akhir sekali golekkan ke dalam serbuk roti dan biarkan sejuk.


Bukan Biasa Biasa Rasa Aiskrim Malaysia Sedap Yang Dikongsikan Oleh Puan Aida Radzuan Ini Paling Penting Teksturnya Lembut Biscuit Recipe Easy Meals Ice Cream


Begini Caranya Buat Aiskrim Malaysia Jadi Lembut Dan Enak Patutlah Viral Sehingga 15k Share Mudah Aje Nak Buat Keluarga


15 Resepi Aiskrim Malaysia Homemade Sedap Dan Mudah Sis Hawa Blog Lifestyle Penuh Infomasi


Ais Krim Homemade Perisa Jagung

Post a Comment

0 Comments

Ad Code